Sutton-keeper na eten pasteitje: Kostte me niks, behalve mijn baan

Sutton-keeper na eten pasteitje: "Kostte me niks, behalve mijn baan"

23-02-2017 12:59
9

Voormalig Sutton United-doelman Wayne Shaw kwam deze week overal in het nieuws, omdat hij tijdens het FA Cup-duel met Arsenal (0-2 verlies) een pasteitje at. Volgens Shaw deed hij dit om te dollen met aanwezige Arsenal-fans, maar het kostte de keeper zijn baan bij Sutton.

Naar eigen zeggen wilde de doelman de supporters aan het lachen maken. "De Arsenal-supporters waren continu over mij aan het zingen. Er hing een enorm grappige en leuke sfeer en ik dacht dat ik wel een grap uit kon halen", aldus Shaw in een interview met The Sun. "Ik nam een hapje uit een pasteitje en gooide het stuk eten daarna richting de Arsenal-fans. Het was allemaal echter grappig bedoeld."

Het vertrek van Shaw bij Sutton kon rekenen op veel kritiek in Engeland. Zo vond onder andere Gary Lineker dat de Engelse voetbalbond haar gevoel voor humor verloren had. Naar aanleiding van Shaws actie heeft de Engelse gokcommissie een onderzoek ingesteld. Bij verschillende bookmakers kon er namelijk gegokt worden op een etende Shaw tijdens de wedstrijd. Shaw benadrukt dat familieleden en vrienden geen geld overhielden aan deze actie.

Shaw is zijn gevoel voor humor nog niet verloren: "Het was een lekker stuk eten, ik zou het een zeven geven als cijfer. Als er nog wat chilisaus aan was toegevoegd was het cijfer nog wel hoger geweest. Bovendien kostte het pasteitje me helemaal niks, behalve dan mijn baan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie