Van Ginkel: Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze een tik krijgen

Van Ginkel: "Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze een tik krijgen"

25-02-2017 07:32
27

Marco van Ginkel vindt dat er in Engeland niet per se veel harder en zwaarder wordt getraind dan in Nederland. Volgens de Chelsea-huurling is de trainingsintensiteit bij zijn Engelse werkgever hetzelfde als bij PSV, waar hij het tweede jaar op rij aan wordt verhuurd.

Met name onder José Mourinho, zijn eerste manager bij Chelsea, viel het volgens de middenvelder allemaal wel mee. "Vooral de basisspelers hadden een rustig programma", aldus Van Ginkel in een uitgebreid interview met de Volkskrant. Onder Antonio Conte, de huidige manager van Chelsea, ligt de intensiteit al hoger volgens de huurling. "Conte is tijdens trainingen net zo intens als tijdens wedstrijden. Hij sleept je precies naar waar hij je hebben wil, op de meter nauwkeurig."

Het verschil met PSV is volgens Van Ginkel echter niet groot. "Hier wordt prima getraind. 120 minuten tegen Atlético Madrid was geen probleem vorig seizoen. We scoren vaak in de laatste minuten. Terug bij Chelsea hoefde ik niet een paar tanden bij te schakelen. Nou heb ik van mezelf al een goede conditie, geef ik op trainingen honderd procent en klaag ik niet snel. Het begint toch bij jezelf."

Komende zondag speelt Van Ginkel zijn eerste échte topduel van het jaar 2017 met PSV. De rechtspoot beseft dat het aan- of afhaken is voor de Eindhovenaren in de Kuip. "Ze hebben ervaring, alles valt de goede kant op. Dat dwingen ze ook af. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze een tik krijgen. Aan ons om die uit te delen."