Onana raadt Ajax-makker aan: Ik zie in hem een speler voor Barcelona

Onana raadt Ajax-makker aan: "Ik zie in hem een speler voor Barcelona"

25-02-2017 14:53
7

André Onana is zeer te spreken over de jonge talenten van Ajax. Hij is lovend over Kasper Dolberg, Justin Kluivert en zijn maatje Davinson Sanchez. Laatstgenoemde kan uiteindelijk bij FC Barcelona belanden, denkt de keeper.

"Hij is een geweldige centrale verdediger", begint Onana bij Marca over Sanchez. "Davinson is een hele goede vriend van me en ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om bij Barcelona te spelen. Er is natuurlijk nog wel veel te verbeteren, maar ik zie in hem een speler voor Barcelona."

Keert Onana ooit zelf nog terug naar Catalonië? "Barcelona is een grote club, waarvoor iedereen zou willen spelen. Ik zou wel teruggaan naar Barcelona, maar mijn prioriteit is om bij Ajax te slagen. We gaan het zien, maar het is een feit dat ik van het Spaanse voetbal houd."

Kluivert en Dolberg
In Amsterdam heeft Onana het ook goed naar zijn zin. Hij zag Kluivert doorbreken. Verraste dat Onana? "Nee, niet echt. Een hele snelle speler, het heeft me niet verbaasd dat hij er zo snel stond. Ik had hem al zien trainen en dat ging zeer goed. De coach (Peter Bosz, red.) heeft voor hem gekozen, hij heeft de vaardigheden om te slagen bij Ajax."

Tot slot spreekt de keeper over Dolberg, die vergeleken wordt met Zlatan Ibrahimovic. "Ze zijn vergelijkbaar. Hij heeft veel waarde voor ons. Experts zullen beter weten of die twee vergelijkbaar zijn. Maar ik vind Dolberg een zeer getalenteerde speler. De wereld ligt aan zijn voeten."