Cruijff zag af van 'nieuwe job' door vader: 'Dat heeft hij me altijd voorgehouden'

Cruijff zag af van 'nieuwe job' door vader: 'Dat heeft hij me altijd voorgehouden'

Gepubliceerd: donderdag 2 maart 2017 om 18:25do 02-03-2017 om 18:25

Technisch directeur Jordi Cruijff nam na het ontslag van trainer Shota Arveladze zelf de honneurs waar bij Maccabi Tel Aviv. Uit negen duels haalde hij liefst 25 punten. Mede vanwege een 'levensles' van zijn vader zit Cruijff nu weer in de bestuurskamer.

"Bij de spelers ging een lampje branden", zegt Cruijff tegen The Guardian over zijn haast onwaarschijnlijke zegereeks als interim-coach. De aanhang van Maccabi drong erop aan dat hij zelf trainer zou blijven, maar daar zag Cruijff vanaf. De reden: zijn vader. "En ik heb mezelf altijd voorgehouden: ga nooit een trainer vervangen door zelf op zijn plek te gaan zitten."

"Dat is geen juiste beslissing. Zoiets brengt negatieve energie", vervolgt Cruijff, die nu vier jaar technisch directeur is in Israël. "Als je de goede, menselijke beslissing neemt, zit je goed. Dat is iets wat hij (Johan Cruijff, red.) me altijd heeft voorgehouden. En als ik twijfel, is het iets waaraan ik altijd vasthoud." Op dit moment voelt hij zich bovendien meer op zijn gemak achter de schermen.

Een stap hogerop sluit Cruijff desondanks niet uit. "Als er eens iets voorbij komt, en dat is natuurlijk een grote vraag, dan is het als technisch directeur", is hij stellig. Om een grote club te trainen, heb je volgens Cruijff meer ervaring nodig. "Zelfs als het in je zit." En FC Barcelona dan? "Als zo'n club aan de lijn hangt, sta je natuurlijk overal voor open", relativeert hij direct.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Maccabi Tel Aviv

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws