Gigantische schoonmaak bij Vitesse: drie spelers vertrekken sowieso

Gigantische schoonmaak bij Vitesse: drie spelers vertrekken sowieso

24-03-2017 10:21
19

Het seizoen is nog niet ten einde, maar Vitesse richt zich nu op al op een hectische zomer. De Arnhemse club zal daarin afscheid nemen van de nodige spelers, maar ook alvast bouwen aan een compleet nieuw team.

Dat bevestigt de directie van de Arnhemse club bij monde van directeur Joost de Wit. "Vorig seizoen gebeurde er relatief weinig, maar nu komt er een gigantische wisseling", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Er is geen paniek situatie, maar zeker is dat er een aantal spelers zal vertrekken. Dus moeten we ze ook vervangen. Er zal bij Vitesse een nieuw team gebouwd moeten worden. We zijn daar al volop mee bezig."

Allereerst zal Vitesse na dit seizoen afscheid nemen van Arnold Kruiswijk, Kelvin Leerdam en Arshak Koryan, die over een aflopende verbintenis beschikken. De gehuurde spelers Lewis Baker, Matt Miazga, Muktar Ali, Nathan (allen Chelsea), Kevin Diks (Fiorentina) en Adnane Tighadouini (Malaga) vertrekken normaal gesproken naar hun eigenlijke werkgever, tenzij Vitesse een nieuw akkoord bereikt met de clubs over een tijdelijke overgang. 

Tegenover het vertrek van bovenstaande spelers staat ook de komst van nieuwe namen. Zo wordt Thomas Bruns van Heracles Almelo gelinkt aan de Arnhemmers, al is ook FC Utrecht in de markt.