'Ik zou nu geen trainer aanstellen maar een adviseur. Waarom die haast?'

'Ik zou nu geen trainer aanstellen maar een adviseur. Waarom die haast?'

27-03-2017 22:36
16

Oud-international Peter Boeve denkt dat de KNVB er verstandig aan doet om op korte termijn géén nieuwe bondscoach aan te stellen. De voetbalbond moet eerst Louis van Gaal een adviserende rol geven, vertelt Boeve maandag aan het Algemeen Dagblad. 

"Ik zou nu geen trainer aanstellen maar een adviseur. En die adviseur zou Louis van Gaal kunnen zijn. Waarom die haast? Het WK gaan we toch niet meer halen", betoogt de oud-trainer van onder meer FC Zwolle. "Het lijkt me zaak om eerste de organisatie erachter goed neer te zetten want een slechte organisatie werkt altijd door op het veld. Het moet geen buitenlandse trainer worden want dan zijn we ongeloofwaardig als land. Als we dit al niet zelf kunnen oplossen. Ons trainersgilde is er goed genoeg voor, ze zijn alleen niet allemaal beschikbaar."

John de Wolf ziet Ronald Koeman als enige geschikte kandidaat om Danny Blind op te volgen. "Ik zou er vol voor gaan om Koeman deze zomer te halen en meteen vast te leggen tot 2020. Samen met zijn broer en Patrick Lodewijks zodat hij zijn eigen staf heeft. Koeman heeft bewezen dat hij jonge spelers en teams beter kan maken. Je kan hem nu niet weghalen bij Everton, maar als het seizoen is afgelopen, is dat nog op tijd voor de voorbereiding op de interland tegen Luxemburg."

Lees ook: Binnen- én buitenlandse trainers: tien kandidaat-opvolgers van Blind