Brands voelt zich 'besodemieterd': 'Tijdens meerdere deals heeft hij gelogen'

Brands voelt zich 'besodemieterd': 'Tijdens meerdere deals heeft hij gelogen'

29-03-2017 10:07
27

Marcel Brands, technisch manager van PSV, is meerdere keren 'besodemieterd' door voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. Dat vertelt hij in een groot interview met Voetbal International.

"Joop Munsterman was niet eerlijk. Hij is een van de mensen die mij besodemieterd hebben in een deal. Tijdens meerdere deals heeft hij tegen mij gelogen", legt Brands uit. "Hij heeft voor FC Twente goed werk verricht, maar op een gegeven moment werd het hoogmoedswaanzin en had het niets meer met beleid te maken. Aan luchtkastelen heb je niks. Je moet realistisch blijven. Als ik bij PSV ga proberen Chelsea na te doen, zijn we binnen drie jaar naar de kloten."

In het vraaggesprek komt ook Davy Pröpper ter sprake. Brands en PSV sloegen eerder dit jaar een gigantisch bod van Zenit Sint-Petersburg op de middenvelder af. "Davy zei niet direct nee, het ging om veel geld. Wij waren best bereid te praten over 1 juli, maar Zenit wilde per se nú."

"Dan geef je zó'n sterk signaal af naar supporters en het team, dat leek ons onverstandig. Mogelijk dat het gevolg nu is dat hij een paar miljoen minder gaat opleveren, maar we hebben dan wel langer geprofiteerd van een goede speler. Dat zijn moeilijke afwegingen."

Lees ook: Creatieve Brands gaat in gesprek met Europese topclubs: 'Kan interessant zijn'