KNVB is Feyenoord-jurist voor: Dan zou Vilhena vrijgesproken worden

KNVB is Feyenoord-jurist voor: "Dan zou Vilhena vrijgesproken worden"

29-03-2017 11:59
24

Dat de KNVB de aanklacht tegen Feyenoorder Tonny Vilhena heeft verruimd, is niet vreemd. Dat zegt strafrechtadvocaat Christian Visser tegen ELF Voetbal.

In eerste instantie werd Vilhena verdacht van het geven van een elleboogstoot aan Mathias Pogba. Nu kan hij ook gestraft worden voor het slaan van een tegenstander. "Het is niet vreemd dat een aanklacht aangepast wordt", zegt Visser. "Ook in het strafrecht komt dat wel eens voor. Het is alleen mogelijk als het om hetzelfde feit gaat. Als de tijd en plaats dus gelijk zijn. Als Vilhena later in de wedstrijd bij de cornervlag iemand schopte, kan dat later niet in de aanklacht worden opgenomen."

"Meestal wordt een straf verruimd als de aanklager twijfels heeft. De beroepscommissie kijkt naar wat er wordt verweten. Blijkbaar vinden ze dat de elleboogstoot moeilijk bewezen kan worden. Dan zou Vilhena vrijgesproken worden. Nu is daar dus slaan bijgekomen. Als dat wel te bewijzen valt, kan hij gewoon gestraft worden", besluit de advocaat. Woensdagavond wordt de zaak in Zeist behandeld, donderdagochtend wordt de uitspraak verwacht. De kans dat Vilhena de Klassieker van zondag moet missen is levensgroot. 

Lees ook: 'KNVB wil nieuwe Van Benthem-truc voorkomen: Vilhena-aanklacht uitgebreid'