Update: Bastia draait deels bij en ontslaat agressieve steward

Update: Bastia draait deels bij en ontslaat agressieve steward

17-04-2017 15:24
12

De uit de hand gelopen wedstrijd tussen SC Bastia en Olympique Lyon krijgt een langer staartje. Na Lyon-voorzitter Jean Michel Aulas doet ook de hoofd beveiliging van Bastia aangifte.

Aulas kondigde zondag aan aangifte te doen voor alle incidenten op Corsica. Voor aanvang van de wedstrijd werden Lyon-spelers aangevallen door hun eigen fans en in de rust kwamen Bastia-fans het veld op. Meerdere spelers van Lyon ontvingen klappen. Na één helft werd het duel gestaakt.

Bastia laat zich echter geen aangifte 'aansmeren', aldus Anthony Agostini. Het hoofd van de beveiliging gaat er met gestrekt been in. "Dit is smaad van de bovenste plank", citeert France Bleu Agostini, die ervan wordt beschuldigd Lyon-doelman Anthony Lopes te hebben aangevallen. "Ik laat me niet zomaar beschuldigen. Ik span een rechtszaak aan tegen Aulas."

Update 15.24: Bastia heeft nu wel maatregelen genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. De steward die zondagmiddag Lyon-reserve Jean-Philippe Mateta aanviel, is volgens France Bleu per direct ontslagen.