Van der Vaart gefrustreerd in Denemarken: Gewoon heel vervelend geweest

Van der Vaart gefrustreerd in Denemarken: "Gewoon heel vervelend geweest"

24-04-2017 14:34
19

Hij is de grootste naam en best betaalde speler van Denemarken, maar Rafael van der Vaart is er in zijn debuutseizoen niet in geslaagd te overtuigen. Dat frustreert hem.

Van der Vaart tekende afgelopen zomer bij FC Midtjylland. Aan de hoge verwachtingen kan hij echter niet tippen, mede door blessures. Zondagavond maakte hij zijn rentree na maanden vol fysieke klachten. "Het was geweldig om mijn eerste minuten in 2017 te maken. Ik ben blij", aldus de 34-jarige Heemskerker, die meteen een assist gaf tegen FC Kopenhagen (3-1 nederlaag).

"Ik heb een goed gevoel en ben fit", vervolgt hij. "Ik kan nog steeds voetballen en 'magic balls geven', maar ik ben afhankelijk van mijn lichaam. Het gevoel is nu goed. Hopelijk is dit de start van betere tijden."

Van der Vaart, die nog nooit negentig minuten op het veld stond bij Midtjylland, erkent dat hij de laatste maanden gefrustreerd rondliep in Denemarken. "Het is gewoon heel vervelend geweest. Ik wil spelen en het team helpen, maar mijn lichaam werkte niet mee. Dat is frustrerend. Nu voel ik me goed en hopelijk blijft dat zo."


Gustav Wikheim Goal HD - FC Copenhagen 3 - 1... door worldfoot