Woekerprijzen en creatieve fans: 'Vijf oma's uit Maastricht wilden clubcard'

Woekerprijzen en creatieve fans: 'Vijf oma's uit Maastricht wilden clubcard'

25-04-2017 09:01
23

Supporters van Feyenoord proberen uit alle macht bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen stadgenoot Excelsior te zijn. Daarbij gaan ze creatief en minder creatief te werk, onthult commercieel directeur Wouter Gudde van de Kralingers.

Zo worden kaarten voor de stadsderby op 7 mei tegen woekerprijzen aangeboden. Op Marktplaats zijn onder meer vier 'businessarrangementen' te koop voor 30.000 euro. De handel in tickets is echter ten strengste verboden, benadrukt Gudde. "We proberen met de politie deze mensen op te sporen. Zij lopen kans op een boete en een stadionverbod", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Excelsior doet er alles aan om een invasie van Feyenoord-fans op Woudestein te voorkomen, maar supporters proberen op slinkse wijze toch aan kaarten te komen. "Wilden er ineens vijf oma's uit Maastricht een clubcard. Toen hebben we maar de regel ingevoerd dat je toch ten minste vijf wedstrijden van Excelsior bezocht moet hebben, voordat je kaarten mag kopen voor de wedstrijd tegen Feyenoord", aldus Gudde.

De directeur schat dat zo'n 150 Feyenoord-supporters de hand hebben weten te leggen op een halve seizoenkaart voor Excelsior, voordat de verkoop om die reden werd stilgelegd. De Kralingers krijgen al twee maanden wanhopige telefoontjes. "Het ene verhaal is nog zieliger dan het andere, maar ons antwoord blijft hetzelfde: het is uitverkocht."