Update: PSV presenteert Belg: 'Plan dat geschetst is, is fantastisch'

Update: PSV presenteert Belg: 'Plan dat geschetst is, is fantastisch'

03-05-2017 11:32
23

PSV gaat aan de haal met Anderlecht-talent Maxime Delanghe. Het Laatste Nieuws meldt dat woensdag. Anderlecht koesterde lange tijd de hoop dat het de vijftienjarige keeper binnenboord kon houden. 

De Belgische grootmacht heeft de strijd uiteindelijk verloren van PSV. Delanghe, die eind mei zestien jaar wordt, kiest na een 'welles-nietesspelletje' toch voor de stap naar Nederland. Delanghe is doelman van Anderlecht onder 17 jaar. Hij kwam afgelopen jaar veel in actie tijdens de Future Cup en mocht ook al regelmatig meetrainen bij het eerste elftal van Paars-Wit. 

PSV mag Delanghe officieel pas een contract aanbieden op het moment dat de goalie zestien jaar is. Eind mei wordt er dus pas officieel nieuws verwacht omtrent de tiener. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht nu al heeft ingespeeld op het vertrek van Delanghe. Tiziano Delmotte wordt weggeplukt bij AA Gent.  

Update 11.32: Via de officië kanalen bevestigt PSV woensdagochtend de komst van Delanghe. De keeper heeft voor drie jaar getekend. Per komend seizoen sluit Delanghe aan bij PSV onder 19. "Ik ben heel blij om bij één van de grootste clubs in Nederland te tekenen", aldus de Belg op het digitale thuis van zijn nieuwe club. "Het sportief plan dat mij geschetst is, is fantastisch. Ik ben een aanvallend ingestelde keeper. Eén die meevoetbalt. Ik hoop dat te kunnen laten zien en in de toekomst in de Nederlandse competitie te schitteren."