Natuurlijk heb ik een Feyenoord-hart, ik heb er drie jaar gespeeld

"Natuurlijk heb ik een Feyenoord-hart, ik heb er drie jaar gespeeld"

14-05-2017 15:14
7

Joris Mathijsen hoopt dat Feyenoord zondagmiddag de landstitel pakt. De technisch directeur van Willem ll heeft een verleden in Rotterdam en beseft dat de Tilburgers een rol kunnen spelen in de titelstrijd.

"Natuurlijk heb ik een Feyenoord-hart, ik heb er drie jaar gespeeld", zegt Mathijsen tegen de NOS. "Dan besef je pas hoe groot die club is. Ik denk dat het de grootste club van Nederland is. Ook gezien het aantal mensen dat thuis meeleeft. Uiteraard heb ik een Feyenoord-hart en hoop ik dat ze kampioen worden. We hebben er ook invloed op. We hebben expres een goede voorbereiding gepakt. Een goede wedstrijd spelen. Dat zijn we verplicht aan het Nederlandse voetbal."

Mathijsen ervaart een 'sportieve plicht' om het Ajax zo lastig mogelijk te maken. "Die voel ik wel en trainer Erwin van de Looi voelt die ook. Dat heeft hij ook overgebracht op de spelers. Het kan niet zo zijn dat je half die wedstrijd in gaat als er om een kampioenschap gespeeld wordt. Daar wordt jarenlang over nagepraat. Je bent sporter en wilt iedere wedstrijd winnen. Iedereen kijkt mee. Er zijn ook jongens die een contract willen verdienen."