Afellay als 'man van de assist op Messi': 'Maar ik heb meer goede herinneringen'

Afellay als 'man van de assist op Messi': 'Maar ik heb meer goede herinneringen'

18-05-2017 12:14
14

Ibrahim Afellay kijkt nog altijd met een goed gevoel terug op zijn periode bij FC Barcelona. De 31-jarige middenvelder herstelt in Barcelona van een knieblessure en dat is aanleiding om nog een keer terug te blikken op zijn tijd in Catalonië.

Voor veel fans van Barcelona is Afellay de man van de voorzet op Messi tijdens de halve finale van de Champions League in 2011 tegen Real Madrid. Als El Mundo Deportivo de Nederlander daarmee confronteert, lacht hij. "Ik heb heel veel goede herinneringen aan de club, niet alleen die bal op Leo", aldus Afellay.

"Ik voel nog steeds grote liefde voor de club en Barcelona. Ik wens ze echt het allerbeste", vervolgt de middenvelder, momenteel geblesseerd aan zijn knie. "Ik was hier (bij Barcelona, red.) op mijn plek. De mensen behandelden me altijd zeer goed. Jammer van de blessures. Met een aantal oude ploegmaten heb ik nog wel contact. Maar ieder gaat zijn eigen weg nu."

Over zijn revalidatie is Afellay optimistisch gesteld. "Ik ben in goede handen. Ik moet geduld hebben en hoop volgend seizoen weer op topniveau te zijn."