Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij FC Utrecht

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij FC Utrecht

vrijdag 19 mei 2017 om 10:30

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopende verbintenis hebben. Vandaag de beurt aan de selectie van nummer vier FC Utrecht. In de volgende fotoserie vind je de transfervrije spelers van de Domstedelingen.

Robbin Ruiter
De dertigjarige Amsterdammer was in de Galgenwaard jarenlang de onbetwiste eerste keus onder de lat. Sinds hij tegen Feyenoord geblesseerd raakte, is hij echter volledig overvleugeld door David Jensen. Ruiter gaat de Domstad transfervrij verlaten.

Edson Braafheid
Zeven jaar geleden speelde Braafheid nog in de WK-finale, maar inmiddels werkt hij zijn wedstrijden af bij Jong FC Utrecht. Door een zware achillespeesblessure is de terugkeer op het oude nest geen groot succes geworden. De kans is groot dat de 34-jarige linksback zelfs gratis mag vertrekken.

Nacer Barazite
De spelmaker heeft in drie seizoenen bij FC Utrecht regelmatig laten zien waarom hem als Arsenal-talent zo’n grote toekomst werd voorspeld. De Domstedelingen willen dan ook graag verder met Barazite, die zelf echter twijfelt over contractverlenging. Of de 26-jarige middenvelder blijft, hangt er waarschijnlijk van af of FC Utrecht volgend seizoen Europa in gaat.

Kevin Conboy
Mede door de ontwikkeling van Robin van der Meer is Conboy vaker bankzitter dan basisspeler bij FC Utrecht. Het contract van de Deense back is al formeel opgezegd en de kans dat er alsnog een aanbieding volgt, lijkt uitgesloten.

Andreas Ludwig
Ludwig heeft aan den lijve ondervonden hoe zwaar de concurrentie op het Utrechtse middenveld is, waar Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite, Wout Brama, Rico Strieder en Sean Klaiber om een basisplaats vechten. De 26-jarige Duitser kwam er dit seizoen niet aan te pas en mag verkassen.

Hamza Boukhari
De 22-jarige achterneef van Nourdin Boukhari, voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Sparta, bracht de afgelopen drie seizoenen door bij Jong FC Utrecht. In de Jupiler League was hij dit seizoen drie keer trefzeker, maar dit lijkt niet voldoende te zijn voor een nieuwe contractaanbieding.

Ali Ulusoy
Ditzelfde geldt voor verdediger Ali Ulusoy. Het 21-jarige jeugdproduct van Feyenoord was bij de Utrechtse beloften een vaste waarde, maar ook hij lijkt rijp voor een nieuwe uitdaging.

Robin de Jong
De Jong kwam twee jaar geleden over van FC Twente, maar de linksback heeft de stap naar het eerste elftal niet kunnen zetten. Namens Jong FC Utrecht kwam hij dit seizoen tot welgeteld nul speelminuten.

Serhat Cakmak
Na enkele omzwervingen in zijn vaderland Turkije streek het 22-jarige jeugdproduct van Ajax afgelopen zomer in de Domstad neer. Na één seizoen bij Jong FC Utrecht is het avontuur echter alweer voorbij. Het contract van Cakmak wordt niet verlengd.

Bram van Eijk
Van Eijk heeft het twee seizoenen lang volgehouden in Utrecht, sinds hij overkwam van Feyenoord. De linksbenige verdediger heeft de Utrechtse beleidsbepalers niet van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen tijdens zijn twaalf wedstrijden voor Jong Utrecht dit seizoen.

Plaats een reactie

vrijdag 19 mei 2017 om 10:53
Een van de betere keepers Robbin Ruiter.
Vind ik leuk
pinkelman +3586
vrijdag 19 mei 2017 om 11:05
De ruiter heeft nooit een geheim gemaakt de voorbije seizoenen graag naar AZ te willen maar die hebben Bizot onlangs vast gelegd. Had toch liever deze de Ruiter gezien.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 mei 2017 om 11:05]
Vind ik leuk
tikkietoe +4056
vrijdag 19 mei 2017 om 11:15
Dat zijn een stuk meer spelers dan bij de voorgaande (top)clubs.
Robbin Ruiter en met name Nacer Barazite zijn interessant.
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 11:34
Barazite is echt een goeie voetballer ,altijd dreigend, passeert makkelijk en heeft dan ook nog een goeie voorzet, heeft eigenlijk alles wat Bilal enz niet heeft, dus als Feyenoord Bilal enz kan verkopen dan gelijk Barazite ophalen, maar ja wie wil Bilal enz, misschien een Turkse of Engelse 2e Divisie club.
Vind ik leuk
El Lobo +1498
vrijdag 19 mei 2017 om 12:01
Ludwig de ideale vervanger van Bruns bij Heracles!
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 12:15
ik zie Ruiter wel als vervanger voor Boer bij Ajax. Zou mooie 2e keeper zijn, Alblas 3e keeper.
Vind ik leuk
1903 +216
maandag 29 mei 2017 om 21:25
Haal Robbin Ruiter maar op Heracles, laat m maar concurreren met Castro. Renze Feij verhuren. Een goeie jonge linksback talent er bij, 2 middenvelders van Basis kwaliteit niveau er bij en we zijn klaar. Mits er verder ondertussen niets verkocht word.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij FC Utrecht