Kippenvel door NAC: Ik ben maar een subtopspeler in de Eredivisie geweest

Kippenvel door NAC: "Ik ben maar een subtopspeler in de Eredivisie geweest"

21-05-2017 17:29
3

Het tweeluik van FC Volendam met NAC Breda in de play-offs voor promotie bezorgden Kees Kwakman kippenvel. De Volendammer hoopt dat zijn oud-werkgever nu de klus klaart en terugkeert naar de Eredivisie.

NAC was over twee wedstrijden te sterk voor Volendam. In Breda werd het zondag 2-0, en dat was na de remise (2-2) van donderdag ruim voldoende. Voor Kwakman, die over over twee periodes drie seizoenen voor de Bredanaars speelde, waren het bijzondere wedstrijden.

"Voor mij is het uniek", zegt Kwakman tegen FOX Sports. "Ik ben maar een subtopspeler in de Eredivisie geweest, maar als je ziet hoe ik hier elke keer ontvangen word... Ook in uitwedstrijden roepen ze mijn naam. Het geeft elke keer weer kippenvel. In dat opzicht is NAC een club die mij aan het hart gaat, van mij mogen ze het nu afmaken ook."

De middenvelder vond uitschakeling van Volendam terecht. "Zeker gezien over twee wedstrijden. Het moment van donderdag spookt nog door het hoofd, maar dat moeten we vergeten. NAC gaat terecht door, simpel."

In de finale neemt NAC het op tegen NEC of FC Emmen.