VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

24-05-2017 12:00
32

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag: de spitsen.

Dit is de laatste positie waar je kunt stemmen op jouw favoriet. Donderdag volgt nog wel de verkiezing van beste trainer. De twee spelers met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgen in de aanval een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De tien genomineerden voor de twee posities in de aanval zijn:

Samuel Armenteros (Heracles Almelo)
Misschien wel de grootste spitsenverrassing dit seizoen met 19 goals als speler van middenmoter Heracles Almelo. Kwam vooral in de tweede seioenshelft uitstekend op dreef.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Topscorer van de Eredivisie en kampioen met Feyenoord. In de laatste weken van het seizoen stokte de productie van Jörgensen een beetje, maar 21 treffers waren genoeg voor plek nummer één in het topschuttersklassement.

Enes Ünal (FC Twente)
Jong en doeltreffend. Ünal is pas twintig jaar maar liet zien een grote toekomst voor zich te hebben. Scoorde 18 keer in 32 wedstrijden.

Kasper Dolberg (Ajax)
Debuteerde begin dit seizoen in het profvoetbal en wist binnen no time de spitspositie bij Ajax te bemachtigen. Kende een kleine terugval, maar was daar ook zo weer bovenop en schoot 16 keer raak in de Eredivisie.

Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen)
Bleek een uitstekende aankoop voor Heerenveen met 19 goals dit seizoen. Had nog veel meer kunnen scoren als de Friezen niet zo'n grote terugval kenden in de tweede seizoenshelft.

Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
Met 20 treffers de nummer twee in het topscorersklassement. Keerde terug naar Nederland om weer aan het scoren te komen en daar slaagde hij uitstekend in. Een geweldige spits voor Eredivisie-begrippen.

Nigel Hasselbaink (Excelsior)
Deed het verrassend goed in de aanval van degradatiekandidaat Excelsior. Scoorde 10 keer en vaak op belangrijke momenten, zoals bij de 1-0 in de eerste kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Sebastien Haller (FC Utrecht)
Is de eerste spits uit de top-tien van het topscorersklassement die al zijn transfer te pakken heeft. Vertrekt naar Eintracht Frankfurt na een laatste seizoen in Utrecht met 13 goals op zijn teller.

Wout Weghorst (AZ)
Genoot lang niet altijd het vertrouwen van trainer John van den Brom maar was vaak trefzeker als hij wel speelde. Met 13 goals werd hij niet de nieuwe Vincent Janssen voor AZ, maar wel een goede doelpuntenmaker voor de subtop.

Wie was dit seizoen de beste aanvallende middenvelder/buitenspeler van de Eredivisie? Laat je stem horen in de poll!

Stem ook op:
Doelman
Rechtsback
Linksback
Centrale verdedigers
Verdedigende/centrale middenvelders
Aanvallende middenvelders/buitenspelers