Update: 'AS Roma pakt door: Italianen voeren eerste gesprekken met Ajacied'

Update: 'AS Roma pakt door: Italianen voeren eerste gesprekken met Ajacied'

29-05-2017 21:25
56

AS Roma wil serieus werk maken van de komst van Davy Klaassen. De Italiaanse club werd in een eerder stadium al gelinkt aan de aanvoerder van Ajax. Roma heeft echter niet de beste papieren voor de middenvelder.

Volgens het Italiaanse Sportmediaset is Roma van plan om een poging te wagen om Klaassen naar Rome te halen, maar is Everton de partij die de meeste kans maakt op een transfer van de Ajacied. Roma hoopt echter partij te kunnen bieden aan Ronald Koeman, omdat de club nu technisch directeur Monchi in dienst heeft. De Spanjaard was eerder jarenlang succesvol in de Primera Division bij Sevilla.

De Romeinen kunnen zich komend weekend plaatsen voor de Champions League als de ploeg tweede wordt in de Serie A. Mogelijk is dat voor Klaassen een extra reden om naar Italië te verkassen. De middenvelder werd eerder al in verband gebracht met SS Lazio en Napoli.

Ondertussen weet nog niemand hoe de toekomst van Klaassen er daadwerkelijk uit gaat zien. De Oranje-international houdt zich wat betreft een transfer op de vlakte. Nog een jaar bij Ajax lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

Update 29-5 21.25: AS Roma heeft de eerste gesprekken met Davy Klaassen gevoerd. Dat meldt Gianluca Di Marzio maandag. Volgens de Italiaan moet de aanvoerder van Ajax de nieuwe 'pion' worden op het middenveld van de Romeinen. Middenvelder en voormalig PSV'er Kevin Strootman verlengde maandag nog zijn contract bij AS Roma.