'Ik ben er dagenlang vanuit gegaan dat ik de nieuwe trainer van NEC zou zijn'

'Ik ben er dagenlang vanuit gegaan dat ik de nieuwe trainer van NEC zou zijn'

01-06-2017 12:23
9

Rob Alflen wordt niet de nieuwe trainer van NEC, zo werd woensdagavond bekend. De assistent-trainer van Heracles Almelo is blij dat er nu duidelijkheid is.

Alflen trok zelf de stekker uit de onderhandelingen, omdat er 'te veel gedoe' rond zijn aanstelling was ontstaan. Hij werd na het ontslag van Peter Hyballa benaderd door NEC. "Ik heb toen bij NEC een aantal gesprekken gehad met technisch manager Edwin de Kruijff en algemeen directeur Bart van Ingen", blikt hij terug in gesprek met De Stentor.

Wedden

Meer odds

"We zijn daarna even uit elkaar gegaan en hebben vorige week de puntjes op de i gezet. Ten minste, daar ging ik vanuit. Je kunt gerust zeggen dat ik er dagenlang vanuit ging dat ik de nieuwe trainer van NEC zou zijn."

Uiteindelijk werd Alflen niet de nieuwe trainer van NEC, dat uit de Eredivisie is gedegradeerd. "Ik heb de voorbije week van een afstandje bekeken wat er in Nijmegen allemaal is gebeurd. Eén voor één zag ik de mensen wegvallen met wie ik had gesproken. Daar is nu dus niemand meer van over. Wat was dan nog het draagvlak voor mij?"