Volgende Ajax-steunpilaar sluit vertrek uit: 'Ik ben nog lang niet klaar hier'

Volgende Ajax-steunpilaar sluit vertrek uit: 'Ik ben nog lang niet klaar hier'

07-06-2017 09:08
32

Hakim Ziyech is na onder meer Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt de volgende speler die een vertrek bij Ajax deze zomer vrijwel uitsluit. De 24-jarige Marokkaan is naar eigen zeggen nog niet uitgeleerd in Amsterdam.

"Ik ben dit seizoen een betere en completere voetballer geworden. Het voelde als een nieuwe uitdaging, die ik graag wilde aangaan. Inmiddels kan ik stellen dat het mijn ogen heeft geopend", zegt Ziyech tegen Voetbal International. "Mijn aanvallende inbreng was de afgelopen jaren ook bij mijn vorige clubs wel aanwezig, nu is het verdedigende werk erbij gekomen en bestaat mijn spel meer dan ooit uit een combinatie van beide."

"Wat ik nu ga zeggen, klinkt heel vreemd. Ik had het nooit gedacht, maar ik krijg een kick van verdedigen", vervolgt Ziyech. "Gevolg is inderdaad dat ik meer meters afleg, of nou ja, zeg maar kilometers. Ze houden alles bij en gemiddeld loop ik per wedstrijd meer dan 12,5 kilometer." De spelmaker denkt dat Ajax landskampioen was geworden als hij er vanaf het begin was bijgeweest. "Ik kwam bij Ajax binnen op het moment dat de club al vijf punten in de Eredivisie had verspeeld."

"Volgens mij heb ik dit seizoen alle wedstrijden in De Arena gewonnen, alleen tegen PSV werd het gelijk", vervolgt hij. "Dat onverslaanbare gevoel is heerlijk, het blijft echter balen dat het net niet genoeg was voor de landstitel." Ziyech vindt wel dat hij zich nog moet ontwikkelen. Een vertrek is dan ook geen optie. "Daar denk ik geen moment aan en is ook niet aan de orde. Er is veel moois gebeurd en ik heb het hier geweldig naar mijn zin, alleen voor mijn gevoel kan het allemaal nog veel beter."

"Ik moet altijd top zijn. Dat is mijn streven, voordat ik überhaupt ga nadenken over een volgende stap. Ik ben nog lang niet klaar bij Ajax", besluit de middenvelder.