NEC niet blij met uitlatingen in de pers: Op zoek naar een ander persoon

NEC niet blij met uitlatingen in de pers: "Op zoek naar een ander persoon"

10-06-2017 10:59
4

Danny Hoekman wordt niet de nieuwe technisch directeur van NEC. De Nijmegenaren zoeken naar 'een ander persoon'. Hoekman vervulde afgelopen seizoen verschillende functies bij de club. 

Hoekman begon als technisch manager afgelopen zomer. Tijdens het seizoen werd hij op non-actief gezet, waarna hij zijn contract als technisch adviseur mocht uitdienen. Ook daar kwam een einde aan: in april liet NEC weten niet meer van die diensten gebruik te willen maken, nadat Hoekman zich fel uitliet in een interview met Voetbal International.

"We constateren dat Danny met name via de pers aangeeft wat zijn interesses zijn'', zegt NEC-commissaris Leonard Ariëns tegen de Gelderlander. "Voor wat betreft het type technisch directeur zijn we op zoek naar een ander persoon. Als de technisch directeur en de nieuwe algemeen directeur er straks zijn, is het aan hen om te kijken hoe het verder gaat met Danny.''

"Ik ambieer een functie van technisch directeur bij een profclub'', reageert Hoekman. "Maar in de huidige structuur van NEC heb ik liever de rol van technisch adviseur. Ik respecteer mijn contract tot 2018 en het is aan de club of ze in het nieuwe seizoen gebruik willen maken van mijn diensten. Daar wil ik het bij laten", aldus Hoekman.