Nieuwe Ajax-coach Reiziger: Veel discipline, fanatiek en ambitieus

Nieuwe Ajax-coach Reiziger: "Veel discipline, fanatiek en ambitieus"

22-06-2017 08:28
11

Michael Reiziger vindt dat zijn spel als voetballer is terug te zien in zijn manier van trainen. De voormalige rechtsback kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Ajax, waar hij komend seizoen de beloften onder zijn hoede heeft.

"Voor mij is dit een goede stap. Nu wordt het zaak dat ik de jongens goed beleid naar het eerste", zegt Reiziger tegen Ajax TV. "Het is voor hun een eerste stap naar het grote werk. Natuurlijk wil je dat iedereen in Ajax 1 komt, want het doel is wel dat er zo veel mogelijk spelers doorbreken."

"De persoonlijkheid die ik als speler had, heb ik ook als trainer", vervolgt de oud-international. "Veel discipline, fanatiek en ambitieus. Dus ik wil altijd het beste eruit halen. Dat betekent ook dat ik voor de spelers het beste eruit wil halen. Dat kunnen ze ook verwachten. Ik ben altijd iemand die graag wil werken en vooral met deze nieuwe baan kan ik niet wachten om te beginnen."

Met Reiziger keert wederom een speler van het succesvolle Ajax-elftal uit 1995 terug. "Dat is heel prettig. Het is fijn. Het is mooi dat wij het weer door kunnen geven aan de volgende generatie."

Lees ook: Ajax haalt Reiziger 21 jaar na vertrek terug