Groningen strikt toptalent: Als hij hier kan aarden heb je een goeie aan hem

Groningen strikt toptalent: "Als hij hier kan aarden heb je een goeie aan hem"

23-06-2017 13:15
8

FC Groningen heeft goede zaken gedaan met de komst van het Japanse talent Ritsu Doan. Pieter Huistra, die hem kent van zijn tijd in Japan, is positief.

Doan, die op huurbasis overkomt van Gamba Osaka, is een prima talent, oordeelt Huistra. Hij tempert echter de hoge verwachtingen. "De Messi van Japan moeten we hem niet gaan noemen, hoor", zegt hij tegen RTV Noord. "Hij speelde dit seizoen negen wedstrijden in het eerste. Vorig jaar speelde hij vooral in de beloften."

"Het is een typisch Japanse voetballer (1.70 m., red.), snel, technisch, behendig. Een goed linkerbeen, scorend vermogen en zijn dribbel is zijn sterkste punt. Maar vergis je niet, je zet hem niet zomaar opzij. Als je tegen hem aan loopt voel je het wel."

Huistra hoopt dat Doan zich kan aanpassen aan het Nederlandse leven. "Het is nog even de vraag of hij Engels kan. Of dat makkelijk oppikt. Als jonge jongen geïsoleerd in Groningen zitten... Dat zou een probleem kunnen worden", aldus Huistra, die de deal 'al met al een goede zet' noemt. "Als hij hier kan aarden heb je een goeie aan hem."