De Haan neemt Drenthe mee voor boottochtje: Ik heb die afkeer nooit gekregen

De Haan neemt Drenthe mee voor boottochtje: "Ik heb die afkeer nooit gekregen"

24-06-2017 07:45
8

Royston Drenthe staat vierkant achter zijn besluit om te stoppen als profvoetballer en zich te gaan richten op zijn carrière als rapper. Dat vertelt de oud-speler van onder meer Real Madrid tijdens een vaartochtje met Foppe de Haan aan het Algemeen Dagblad.

De twee kwamen weer samen vanwege het feit dat het vrijdag tien jaar geleden was dat Jong Oranje het EK in eigen land won. Drenthe verdiende daar zijn transfer naar Real Madrid, terwijl De Haan de bondscoach was. "Ik ben nog steeds een liefhebber van het spelletje, maar het is goed dat ik deze keuze heb gemaakt", zegt Drenthe.

"Dan kan ik niet meer te maken krijgen met die dingen waarmee ik niet meer te maken wil krijgen. Ondanks dat er misschien nog zoveel uit te halen valt. Dat is natuurlijk wat ik vaak hoor. Dan zeggen mensen 'je bent pas net dertig, kunt nog zo goed voetballen en een paar jaar je knaken verdienen'. Een paar laatste jaartjes je zakken vullen. Maar op het moment dat je iets doet wat je niet gelukkig maakt, blijf je dat dan doen? Nee."

Drenthe had het vooral moeilijk met onbetrouwbare zaakwaarnemers en clubs die beloften en financiële afspraken niet nakomen. De Haan begrijpt de keuze om te stoppen wel. "Ik kan me voorstellen dat je in deze omstandigheden op een gegeven moment zegt 'ik kap ermee'. Dat het klaar is. Ik heb die afkeer nooit gekregen. Geld kon me nooit zoveel schelen. Ja, ik moest er goed van kunnen leven en bestaan, maar dat was het."