Arvelaze vindt na Maccabi-vertrek nieuw werk als coach: Europese stijl brengen

Arvelaze vindt na Maccabi-vertrek nieuw werk als coach: "Europese stijl brengen"

24-06-2017 09:51
4

Shota Arveladze heeft nieuw werk gevonden. De Georgiër is aangesteld als trainer van Pakhtakor in Oezbekistan.

Arveladze tekende vrijdag een contract voor anderhalf jaar bij de club uit Centraal-Azië. Dit weekend zit hij al voor het eerst op de bank tijdens de wedstrijd tegen Obod. "Shota heeft jaren in Europa gewerkt en we hopen dat hij de Europese stijl naar ons team kan brengen", zegt algemeen directeur Dmitriy Adisman.

Arveladze heeft een duidelijk plan met zijn nieuwe club. "We willen jonge spelers een kans geven. Er zitten veel talentvolle spelers in de jeugdopleiding en de resultaten zijn goed", aldus de oud-Ajacied. "Pakhtakor speelt altijd aanvallend voetbal. We zullen dat proberen te verbeteren. Ik ben een paar weken geleden al naar Tashkent gekomen en zag de faciliteiten bij de club. Ik wist dat ik hier terug zou komen. De club heeft grote plannen en doelen."

Arveladze was voor het laatst actief als trainer bij Maccabi Tel Aviv, waar hij vanwege tegenvallende resultaten snel weer vertrok. Eerder stond hij aan het roer bij het Turkse Trabzonspor, Kasimpasa en Kayserispor. Arveladze begon na zijn voetbalcarrière als assistent-trainer bij AZ, waar hij ook twee jaar voetbalde.