Sparta heeft Pogba-nieuws en stelt prioriteit: Met lege portemonnee lastig

Sparta heeft Pogba-nieuws en stelt prioriteit: "Met lege portemonnee lastig"

28-06-2017 19:58
24

Sparta is op zoek naar een nieuwe spits, maar die zoektocht verloopt uiterst moeizaam. De club gaat in de tussentijd in ieder geval de optie in het contract van Mathias Pogba lichten.

Dat betekent dat de spits nog een jaar onder contract staat op Het Kasteel. Ook de van FC Midtjylland gehuurde Martin Pusic is langer gewenst in Rotterdam. "We willem hem graag houden, maar of dat lukt, is nog onduidelijk", zegt trainer Alex Pastoor tegen Voetbal International. "We hebben Mathias Pogba en Ragnar Ache sowieso. Pogba is van ons, die is er gewoon bij. Want deze week zullen we de optie lichten."

Pastoor wil er echter nog een spits bij. "Een spits is prioriteit, het is een essentiële positie in de manier waarop wij willen spelen. Dat werd vorig jaar wel duidelijk. Het is te makkelijk om alle schuld op Zakaria El Azzouzi af te schuiven, maar het werkte niet." Pastoor heeft een simpele verklaring voor het feit dat de Sparta-zoektocht zo lang duurt. "Met een lege portemonnee is het lastig winkelen. Daarom moet je zeker zijn van je zaak, voor zover dat mogelijk is. Je kunt geen gok nemen."

Een mogelijk vertrek van Jetro Willems bij PSV kan Sparta door een doorverkooppercentage een eind op weg helpen. De linksback wordt serieus in verband gebracht met AS Roma. "Alle beetjes helpen. We volgen dat met belangstelling", aldus Pastoor.