Update: 'PSV-vertrekker Guardado vrijdagmiddag medisch gekeurd in Sevilla'

Update: 'PSV-vertrekker Guardado vrijdagmiddag medisch gekeurd in Sevilla'

06-07-2017 22:28
49

PSV heeft bij de transfer van Andrés Guardado harde eisen gesteld aan Real Betis. De Eindhovenaren willen alleen zakendoen met de Primera Division-club als de transfersom in een keer wordt overgemaakt. PSV heeft slechte ervaringen met Betis en wil eventuele problemen voor zijn.

Met een betalingsregeling waarbij de Spanjaarden het transferbedrag in gedeeltes overmaken, stemt PSV deze keer niet in. Dat melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen de problemen voor zijn en een situatie rondom de transfer van Braziliaan Robert in 2006 voorkomen. PSV verkocht de Braziliaan aan Betis, maar kon vervolgens tien jaar lang fluiten naar het transferbedrag.

Die situatie wil men in Eindhoven nu voorkomen. PSV wil alleen zakendoen met Betis als de transfersom direct wordt overgemaakt of als er een bankgarantie wordt verstrekt. Naar verluidt verlangt PSV iets minder dan drie miljoen euro voor de Mexicaanse middenvelder.

Update 12.22: Marcel Brands, technisch manager van PSV, laat donderdag weten dat hij gesproken heeft met een delegatie van Betis. Er is nog geen akkoord bereikt over Guardado, maar Brands 'verwacht dat het goed komt'. PSV wil rond de 2,5 miljoen euro ontvangen voor de Mexicaan.

Update 22.28: De transfer van Andrés Guardado van PSV naar Real Betis is een kwestie van tijd. De dertigjarige Mexicaan wordt vrijdagmiddag medisch gekeurd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Als alles volgens plan verloopt, zal hij niet lang daarna ook gepresenteerd worden aan pers en publiek.