Update: Pools medium overtuigd: overbodige PSV'er gaat tóch akkoord

Update: Pools medium overtuigd: overbodige PSV'er gaat tóch akkoord

12-07-2017 15:20
35

Marcel Ritzmaier heeft geen trek in een transfer naar het Poolse Arka Gdynia. PSV laat dat dinsdag weten aan het Eindhovens Dagblad. Dat betekent dat de overbodige middenvelder zich gewoon weer bij de Nederlandse club gaat melden. 

PSV wil Ritzmaier graag verkopen. De linkspoot, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Go Ahead Eagles, komt niet voor in de plannen van trainer Phillip Cocu. Het contract van Ritzmaier loopt nog één jaar door. Ritzmaier kon de overstap maken naar de Poolse bekerwinnaar Arka Gdynia, maar dat avontuur ziet hij niet zitten.

Omdat Cocu sowieso geen beroep gaat doen op Ritzmaier, traint de Oostenrijker ook niet mee met de eerste selectie. Hij doet tijdens de voorbereiding mee met Jong PSV. Adam Maher traint wél mee bij het eerste elftal. Het verschil met Ritzmaier is dat Maher nog een aardig transferbedrag kan opleveren. 

Het ED meldt dat Osmanlispor opnieuw belangstelling heeft voor de middenvelder. Vorig seizoen werd Maher al verhuurd aan de Turkse club. Onduidelijk is of Osmanlispor hem nu opnieuw wil huren of ditmaal definitief wil inlijven. 

Update 12/7 15.20: Ritzmaier gaat mogelijk tóch aan de slag bij Arka Gdynia. Het Poolse medium Sport meldt woensdag dat de Oostenrijker tóch een persoonlijk akkoord bereikt heeft met de club. Niets lijkt een overstap nog in de weg te staan.