'Mensen benaderd die niet weg mochten of die NEC niet interessant vonden'

'Mensen benaderd die niet weg mochten of die NEC niet interessant vonden'

11-07-2017 17:36
10

Adrie Bogers kent het verwachtingspatroon bij NEC. De nieuwe trainer wil meedoen om promotie, liet hij weten nadat hij dinsdag werd gepresenteerd in de Goffert.

"Ik vind ook dat NEC dat moet uitstralen. Maar we zullen nog wel wat hobbels moeten nemen om dat te bereiken. Dat is wel een mooie uitdaging", zegt Bogers tegen Omroep Gelderland. Hij was aanvankelijk binnengehaald als assistent-trainer. "Met dit idee was ik binnengekomen. Ik leidde de trainingen al de eerste periode. Daar hebben we een start mee gemaakt."

"Na een tijdje bleek dat er mensen waren benaderd die niet weg mochten bij hun club of die NEC niet interessant genoeg vonden", vervolgt Bogers. "Dus ging het verhaal steeds meer leven om het intern op te lossen met de filosofie van de club voor de komende jaren. Uiteindelijk kom je dan bij mij terecht. Ik voelde me al vanaf dag één thuis. Ik kreeg er gelijk een goed gevoel bij."

Bogers was eerder trainer van Sparta, waarmee hij toen direct de eerste periodetitel pakte. "Dat is altijd wenselijk en de intenties zijn er om iets te bewijzen. We moeten de mensen laten zien waar NEC voor staat. Ik heb bij Willem II gezeten en dat is enigszins vergelijkbaar, vind ik. Mensen werken keihard en willen iets bereiken, maar er is ook een stukje gezelligheid."