Koeman leidt vijf versterkingen en drie Nederlanders naar Europa League-zege

Koeman leidt vijf versterkingen en drie Nederlanders naar Europa League-zege

27-07-2017 22:54
18

Het Everton van Ronald Koeman is het nieuwe Europa League-seizoen begonnen met een zuinige overwinning. Het Slowaakse Ruzomberok werd met 1-0 verslagen.

Koeman verwelkomde deze zomer liefst zeven versterkingen op Goodison Park, waarvan hij er donderdagavond vijf liet spelen. Cuco Martina en Davy Klaassen hadden een basisplaats, terwijl blikvanger Wayne Rooney in de spits stond. Ondanks of misschien wel dóór de vele nieuwe namen, liet Everton in eigen huis weinig zien.

Ruzomberok bleek een taaie tegenstander, die nauwelijks kansen weggaf. Uiteindelijk bracht routinier Leighton Baines uitkomst. De vleugelverdediger nam een afgeslagen corner in één keer op de pantoffel en tekende voor de 1-0. Zijn schot werd op weg naar het doel nog wel van richting veranderd.

Everton kwam na de goal van Baines niet meer in de problemen en reist dus volgende week met een 1-0 voorsprong af naar Slowakije. Naast Martina en Klaassen stond er overigens nog een Nederlander op het veld van Goodison Park: Maarten Stekelenburg keepte, omdat miljoenenaankoop Jordan Pickford nog op vakantie is.