'PSG werkt na Neymar-deal aan nieuwe transfer van 180 miljoen euro'

'PSG werkt na Neymar-deal aan nieuwe transfer van 180 miljoen euro'

07-08-2017 08:21
47

Paris Saint-Germain is niet van plan zich koest te houden na de recordtransfer van Neymar. De Franse grootmacht betaalde 222 miljoen euro voor de Braziliaan en als het aan de club ligt komt daar 180 miljoen bij: PSG gaat zich vol focussen op Kylian Mbappé.

Dat meldt AS. De jonge aanvaller van AS Monaco is volgens de Spaanse sportkrant dicht bij een vertrek bij de club. Real Madrid had aanvankelijk de beste papieren, maar PSG gaat zich de komende dagen in de strijd mengen, ondanks dat Monaco 180 miljoen euro voor hem wil hebben. De club uit Parijs zet vol in op het trio Mbappé, Cavani, Neymar.

Het financiële gedeelte is het grootste probleem voor PSG. De club is bereid 180 miljoen neer te leggen, maar ligt na de transfer van Neymar onder een vergrootglas bij de UEFA en wil de eventuele komst van Mbappé juridisch correct afhandelen en zich aan de regels van financial fair play houden.

Daarnaast moeten er spelers uit Parijs vertrekken om Mbappé binnen te halen. Volgens Le Parisien staan Grzegorz Krychowiak, Jesé Rodríguez en Serge Aurier op de nominatie om te vertrekken. Ook Angel Di Maria wordt genoemd als potentieel slachtoffer. PSG wil zeventig miljoen euro hebben voor de Argentijn.

Mocht PSG er niet in slagen om Mbappé te kopen, dan geldt Liverpool-ster Philippe Coutinho als alternatief voor de Fransman. De Braziliaan staat naar verluidt echter op het punt om naar FC Barcelona te verkassen. Neymar heeft geprobeerd hem naar Parijs te halen, maar zijn charmeoffensieven kwamen waarschijnlijk te laat.