Twee weken billenknijpen in de Eredivisie: elf spelers die nog kunnen verkassen

Twee weken billenknijpen in de Eredivisie: elf spelers die nog kunnen verkassen

17-08-2017 14:00
40

Met nog precies twee weken te gaan komt de transferdeadline van 31 augustus razendsnel in zicht. Het leeuwendeel van de Eredivisie-trainers snakt naar het einde van de zomerse shopperiode: niet meer elke dag bang zijn voor het vertrek van die ene speler. Toch gaat het in de slotfase van de transferperiode mogelijk nog gebeuren voor déze elf spelers.

Jeroen Zoet (PSV)
Is de komst van Eloy Room naar Eindhoven een teken aan de wand? De doelman, afgelopen seizoenen uitblinker bij Vitesse, staat sinds deze week onder contract bij PSV. Hij kan prima in de voetsporen treden van Zoet. De Oranje-goalie zou in de belangstelling staan van Benfica. 

Samuel Armenteros (Heracles Almelo)
Het zou pijnlijk zijn voor voor Heracles-trainer John Stegeman wanneer hij nu nog afscheid moet nemen van Armenteros, zijn topscorer van afgelopen seizoen. Toch is een transfer zeker niet ondenkbaar voor de Zweedse spits. RTV Oost meldde woensdag dat Heracles momenteel onderhandelt met Panathinaikos over de aanvaller. 

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Celta de Vigo, Swansea City, Fiorentina, VfL Wolfsburg, FC Metz, zelfs Ajax: tal van clubs werden deze zomer gelinkt aan Larsson. De Zweedse vleugelaanvaller wil koste wat kost vertrekken uit Friesland. Vooralsnog heeft echter geen enkele club het door Heerenveen gevraagde transferbedrag - zo'n acht miljoen euro - op tafel gelegd. Gaat dat in de komende weken alsnog gebeuren?

Wedden

Meer odds

Luuk de Jong (PSV)
PSV kan het geld goed gebruiken en staat open voor een vertrek van De Jong, terwijl de spits zelf ook wel oren heeft naar een nieuwe uitdaging. Kijk, dat zijn alle ingedriënten voor een mogelijke deal in de slotweken van de transferwindow. Met name Hannover 96 zou in de markt zijn voor de 26-jarige targetman. 



Davinson Sánchez (Ajax)
Dé transfersoap van de laatste week. Tottenham Hotspur wil Sánchez (21) dolgraag overnemen van Ajax, maar vooralsnog wil Spurs niet voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdammers. Ook Real Madrid en Chelsea lijken zich in de strijd te mengen. Werkt Ajax mee aan de vertrekwens van de Colombiaan of moet Sánchez nog een jaar in de Eredivisie blijven? 

Santiago Arias (PSV)
Na afloop van het mislukte seizoen 2016/17 verkondigde Arias dat hij op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Niet zo vreemd, na vier seizoenen in Eindhoven. Het is echter opvallend rustig gebleven rondom de rechtsback. Diverse clubs uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje zijn nog op naar een rechtsback. Arias hoopt ongetwijfeld op een belletje. 

Loris Brogno (Sparta)
Brogno deed het afgelopen jaar best aardig bij promovendus Sparta. Toen trainer Alex Pastoor hem een aantal keer buiten het elftal hield, werd het echter ongezellig tussen de Belg en zijn trainer. Deze jaargang lijkt Brogno geen aanspraak te maken op een basisplaats op Het Kasteel. Zijn contract loopt in 2018 af en dus ligt een verkoop voor de hand. 

Miquel Nelom (Feyenoord)
Op het tweede plan beland in De Kuip, desondanks gelinkt aan een paar heel aardige teams. Na de komst van Ridgeciano Haps naar Rotterdam-Zuid weet Nelom dat hij naar een basisplaats kan fluiten. Volgens Britse media heeft zowel Celtic als Watford belangstelling voor de back. Prijskaartje: één à twee miljoen euro. 



Mimoun Mahi (FC Groningen)
Hoopt directeur Hans Nijland stiekem op een mooi bod uit Engeland, of drukt hij elk telefoontje met een Brits netnummer direct weg? In januari slaagde Groningen erin om Mahi uit de klauwen van een Championship-club te houden. Blijft de Marokkaanse spits de komende weken scoren, dan kan de Trots van het Noorden z'n belangrijkste speler weleens kwijtraken. 

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Wat was-ie weer goed, woensdagavond tegen Zenit Sint-Petersburg. De scouts hebben zonder twijfel een grote cirkel gezet om de naam van de FC Utrecht-middenvelder. Ayoub zag een transfer naar Bursaspor onlangs afketsen. Is hij niet gewoon klaar voor een échte topcompetitie? 

Wout Weghorst (AZ)
Veelgehoorde kreet de laatste maanden: als het boven regent, druppelt het beneden ook. De laatste dagen van de Britse transfermarkt beloven nog behoorlijk spectaculair te worden. De tientallen miljoenen die onder meer Liverpool, Spurs en Chelsea gaan spenderen, komen uiteindelijk terecht in het Championship. AZ-spits Weghorst, die afgelopen zaterdag uitstékend speelde tegen PSV, zou op het lijstje staan van enkele ploegen op het tweede niveau van Engeland. 

Welke Eredivisie-speler zie jij in de komende twee weken nog een transfer maken? Deel het in de comments!