Koeman: 'Hij denkt dat dat het beste is voor Everton, ik respecteer dat'

Koeman: 'Hij denkt dat dat het beste is voor Everton, ik respecteer dat'

24-08-2017 08:50
11

Ronald Koeman is blij met de beslissing van Wayne Rooney om een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. Volgens de Nederlandse manager kan de extra rust goed zijn voor de 31-jarige aanvaller.

Rooney, captain van The Three Lions, maakte woensdag bekend te stoppen als international. Hij speelde 119 interlands voor Engeland, waarin hij 53 keer scoorde. "Hij heeft een gesprek met de bondscoach gehad en heeft zijn beslissing genomen, omdat hij denkt dat dat het beste is voor Everton", zegt Koeman tegen Sky Sports. "Het is de keuze van de speler en ik respecteer dat."

"Als je de groepsfase van de Europa League haalt en je hebt ook nog internationale verplichtingen, is dat een heel zwaar programma", vervolgt de Nederlander. "Conditioneel is hij erg goed momenteel. Het is aan de speler om te beslissen wat dan het beste is. Ik had het ook gerespecteerd als hij een andere keuze had gemaakt over zijn toekomst als international."

Koeman is desondanks blij met de beslissing van Rooney, die zowel tegen Stoke City (1-0) als Manchester City (1-1) scoorde. "Ik denk dat het een goede keuze is voor hem en Everton. Hij zal gedurende de interlands wat tijd hebben met zijn familie."