'Zwalkend FC Twente klopt aan bij Engelse club voor opvolger van Andersen'

'Zwalkend FC Twente klopt aan bij Engelse club voor opvolger van Andersen'

26-08-2017 23:05
15

FC Twente ziet in Thomas Lam de ideale opvolger van Joachim Andersen, die deze week verkocht werd aan Sampdoria. Dat weet TC/TubantiaLam (23) staat onder contract bij Nottingham Forest.

In het verleden kwam de Finse verdediger uit voor AZ en PEC Zwolle. Met name in Overijssel kende hij een goede periode. Lam speelde zestig officiële duels voor PEC en koos in 2016 voor de overstap naar het Championship. Bij Forest komt de international van Finland echter weinig aan spelen toe. 

Wedden

Meer odds

Lam - cliënt van Mino Raiola - heeft in Engeland een contract tot medio 2018. Of Twente hem wil kopen óf wil huren van Forest, is niet duidelijk. Deze zomer versterkten de Tukkers zich louter met huurlingen en transfervrije spelers.

Andersen leverde deze week ongeveer 1,4 miljoen euro op. Met (een deel van) dat geld slaagt directeur Jan van Halst er wellicht in om Lam los te weken. Twente draait slecht in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake verloor al drie keer op rij. Zaterdag was PEC Zwolle met 2-0 te sterk.