Update: Dortmund werkt mee aan Spaanse transfer Mor: Wensen hem succes

Update: Dortmund werkt mee aan Spaanse transfer Mor: "Wensen hem succes"

29-08-2017 17:47
37

Het heeft er alle schijn van dat Emre Mor zijn carrière voortzet bij Celta de Vigo. La Voz de Galicia meldt dat het Turkse talent van Borussia Dortmund maandagavond in Noord-Spanje is gearriveerd en dinsdag zijn transfer gaat afronden.

De twintigjarige Mor verhuisde afgelopen zomer van het Deense FC Nordsjaelland naar Dortmund. In het Westfalenstadion kon de Turkse linkspoot zijn stempel echter niet drukken. Afgelopen seizoen kwam hij tot twaalf Bundesliga-wedstrijden, waarvan zeven als invaller. Onder Peter Bosz lijkt Mor ook weinig perspectief te hebben.

Wedden

Meer odds

De afgelopen tijd is het Turkse talent al aan veel clubs gelinkt. Fenerbahçe, Hannover 96 en Internazionale leken voor Mor in de markt te zijn. De Nerazzurri leken de slag te hebben gewonnen: onlangs doken er berichten op over een akkoord tussen Dortmund en Internazionale. De Italianen vissen nu dus alsnog achter het net. Hoeveel Celta de Vigo betaalt voor Mor, is vooralsnog onbekend.

Update 17.47: De overstap van Mor naar Celta de Vigo is officieel. Dortmund meldt in een persbericht dat de twintigjarige Turk 'op eigen verzoek' is vertrokken. Zijn eerste en uiteindelijk enige jaar in Dortmund is slecht bevallen. Mor zat voornamelijk op de bank. Bij Celta hoopt de international zijn carrière een nieuwe impuls te geven. "Wij respecteren zijn verzoek en wensen hem veel succes in de toekomst", aldus directeur Michael Zorc.