Done deal voor FC Twente: verdediger (23) komt over uit Engeland

Done deal voor FC Twente: verdediger (23) komt over uit Engeland

30-08-2017 14:47
6

FC Twente heeft zich officieel versterkt met Thomas Lam. De 23-jarige verdedigers, wiens komst al even in de lucht hing, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Nottingham Forest.

Dat heeft Twente woensdag bevestigd via de officiële kanalen. Lam had in Engeland geen uitzicht op speelminuten, waardoor Twente kon toeslaan. De Enschedese club was op zoek naar een opvolger van de naar Sampdoria vertrokken Joachim Andersen.

"Mooi dat ik deze overstap naar FC Twente kan maken. Een mooie nieuwe uitdaging bij een grote club en ik kijk er naar uit om weer in de Eredivisie te gaan spelen", reageert Lam op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben nu 23 jaar en op die leeftijd wil je week in week uit spelen, dat perspectief was er voor mij bij Nottingham onvoldoende. Dat hoop ik bij FC Twente nu wel te realiseren."

Lam speelde in Nederland eerder voor AZ en PEC Zwolle. Bij de laatste club werkte hij samen met René Hake, de huidige trainer van Twente. "Ik heb fijn met hem samengewerkt en dat heeft zeker geholpen dat nu mijn keus op FC Twente is gevallen."