In het kort: teleurstellend debuut voor Janssen, Eredivisie-bekende velt Bayern

09-09-2017 21:50
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Eredivisie-bekende velt Bayern München
Bayern München heeft tegen TSG Hoffenheim een kostbare nederlaag geleden. De ploeg van Carlo Ancelotti ging met 2-0 onderuit. Mark Uth, oud-speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo, was tekende voor beide doelpunten. Invallers Arjen Robben, James Rodriguez en Franck Ribèry konden na de 2-0 in de 51e minuut geen verschil meer maken voor hun ploeg. Door de verliespartij is Bayern met zes punten de nummer vijf van de Bundesliga. Hoffenheim staat nu tweede met zeven punten.

Manchester United verspeelt eerste punten
Manchester United heeft in de vierde Premier League-wedstrijd van het seizoen voor het eerst punten verspeeld. Tegen Stoke City, met Erik Pieters in de basis, kwam de ploeg van manager José Mourinho niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Stoke kwam vlak voor rust op voorsprong via Eric Maxim Choupo-Moting. Paul Pogba bracht United in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte.

In de tweede helft leek United te gaan winnen, doordat Romelu Lukaku na zestig minuten spelen de 1-2 maakte. Een tweede treffer van Choupo-Moting gooide echter roet in het eten voor de manschappen van Mourinho. Bruno Martins viel halverwege het duel in bij Stoke. Daley Blind zat de hele wedstrijd op de bank bij United.

Elia en co. verpesten debuut Janssen
Vincent Janssen heeft in zijn debuutwedstrijd verloren met Fenerbahçe. Het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia was met 2-3 te sterk. Joseph Attamah en Emmanuel Adebayor zorgden namens Basaksehir voor de 0-1 en 0-2. Nabil Dirar en Gael Clichy trokken de stand gelijk. Janssen, die na de 2-2 in mocht vallen, zag Fenerbahçe in de blessuretijd verliezen. Basaksehir stijgt met negen punten naar de derde plaats in de Turkse competitie. Fenerbahçe staat vijfde met zeven punten.