Locadia over voormalig wereldster: 'Ik heb soortgelijke kwaliteiten'

Locadia over voormalig wereldster: 'Ik heb soortgelijke kwaliteiten'

15-09-2017 12:12
57

Jürgen Locadia heeft bij PSV veel aan Ruud van Nistelrooy, die in Eindhoven spitsentrainer is. De eerste spits van de Eindhovenaren is mede door de voormalig wereldster gegroeid als speler.

"De laatste paar seizoenen heb ik veel van hem geleerd", zegt Locadia tegen PSV TV. "In de zestienmeter was hij een van de beste spelers. Ik denk dat ik in de zestien soortgelijke kwaliteiten heb. Hij schoot elke bal erin. Dat moet ik nog verder zien te ontwikkelen. Hoe ik van hem leer? Door te praten en beelden van mij te bekijken. Tijdens de training nemen we ook loopacties door. Daar zijn we veel mee bezig."

Locadia is weer helemaal terug, nadat hij er vorig seizoen voor een groot gedeelte uit lag. Vroeg in het seizoen raakte hij tegen FC Groningen geblesseerd nadat hij een vrije trap nam. Toen hij vorig seizoen in het thuisduel met Ajax een vrije trap binnen schoot, wist hij dat hij helemaal terug was. "Vooral omdat ik geblesseerd ben geraakt dóór een vrije trap. Als je er dan een inschiet, besef je dat je goed terug bent gekomen. Of ik bang was om geblesseerd te raken bij de vrije trap? Ja, ik moet eerlijk zijn. Daar dacht ik wel aan. Maar ik nam de bal gewoon."