'Frustrerend' voor De Ligt: 'Leest en hoort soms dat linie zwakste van Ajax is'

'Frustrerend' voor De Ligt: 'Leest en hoort soms dat linie zwakste van Ajax is'

23-09-2017 08:14
37

Matthijs de Ligt vindt het niet terecht dat de defensie van Ajax als de zwakste linie wordt omschreven. "Dat is wel frustrerend," zegt de verdediger in gesprek met Het Parool.

"Je leest en hoort soms dat de verdedigingslinie van Ajax de zwakste zou zijn. Maar met Feyenoord hebben we de minste goals tegen in de Eredivisie: vier. Als we zelf vaker zouden scoren, neemt dat natuurlijk veel druk weg in de slotfase van een wedstrijd", vindt De Ligt. "Bij een minimale voorsprong durf je die risicovolle pass van achteruit niet te geven, terwijl je dat wél zou moeten doen. Er sluipt dan toch wat angst in en dan roep je het onheil over jezelf af. Als de marge twee of drie goals is, ga je vrijer voetballen. Dat is belangrijk, vooral voor ons, als aanvallende ploeg."

Daarmee wil De Ligt niet zeggen dat het maken van een doelpunt niets voorstelt. "Want het is niet zo simpel. Ik heb zelf tegen Rosenborg, PEC Zwolle en ADO een goede kopkans gekregen, maar niet gescoord. Van mij moeten we het dus ook niet hebben, qua goals. Er wordt op getraind, uiteraard, maar scoren heeft vooral met vertrouwen te maken. Wat dat betreft is het fijn dat Dolberg er drie maakte in de beker tegen Scheveningen", aldus De Ligt.