'Uitblinkende Rusnák kan nu al transfer maken: scouts uit Engeland en Duitsland'

'Uitblinkende Rusnák kan nu al transfer maken: scouts uit Engeland en Duitsland'

05-10-2017 21:23
7

Albert Rusnák kan rekenen op interesse uit Duitsland, Engeland en Schotland. Dat meldt BBC donderdag. De voormalig speler van SC Cambuur en FC Groningen staat tegenwoordig onder contract bij Major League Soccer-club Real Salt Lake. 

In januari 2017 maakte Rusnák (23) de overstap van de Eredivisie naar de MLS. Daar heeft de Slowaakse middenvelder de afgelopen maanden een sterke indruk gemaakt. De BBC meldt dat scouts van ploegen uit Duitsland, Engeland en Schotland de verrichtingen van Rusnák nauwlettend in de gaten houden. 

Engelse media schreven afgelopen zomer dat Rusnák in januari de mogelijkheid had om naar de Premier League te verkassen. Onder meer Swansea City toonde destijds belangstelling voor de rechtspoot. Rusnák opteerde echter voor een transfer naar de Verenigde Staten. Namens Real Salt Lake heeft hij zeven doelpunten gemaakt in 28 officiële duels. 

In Groningen zal Rusnák voor altijd bekend blijven als de man die beslissend was in de bekerfinale van 2015. Hij tekende toen voor beide treffers in de 2-0 zege die FC Groningen boekte op PEC Zwolle.