Familiestrijd in Eindhoven: Ik wil van PSV winnen, maar niet van mijn zoon

Familiestrijd in Eindhoven: "Ik wil van PSV winnen, maar niet van mijn zoon"

06-10-2017 08:37
4

In de Jupiler League staat vrijdagavond een ware familiestrijd op het programma. Het Jong PSV van trainer Dennis Haar neemt het in eigen huis op tegen Jong AZ, waar vader Martin Haar de leiding heeft.

Het duo werkte in Alkmaar al samen als assistenten van Gertjan Verbeek en Dick Advocaat. "De buitenwereld dacht dat die samenwerking wel eens moeilijk was", aldus Haar senior. "Wij hebben dat nooit zo ervaren. Hij kwam thuis op een dag en zei: Ik word je collega. Ik was blij verrast."

Volgens Dennis Haar is zijn tijd bij AZ een uitstekende leerschool. "Dan was Advocaat geschorst en had hij samen met mijn vader bedacht dat ik de woordvoering moest doen. Zaten ze samen te lachen. Goed voor je ontwikkeling, zeiden ze dan. Zat ik van tevoren te bedenken wat ik moest gaan zeggen tegen de pers."

Vrijdagavond spelen de twee tegen elkaar. Martin Haar laat alvast weten dat hij niet te uitbundig wil juichen, mocht Jong AZ winnen in Eindhoven. "Mensen zeggen dan: je bent toch prof? Ja, die zullen er wel wat van vinden. Maar dat interesseert me geen zak. Een vader wil ook niet dat zijn kind z'n hoofd stoot. Dan voelt hij ook de pijn. Ik wil van PSV winnen, maar niet van Dennis."