Nederlands elftal krijgt hulp aangeboden: Dick, Arjen, ik kan jullie helpen

Nederlands elftal krijgt hulp aangeboden: "Dick, Arjen, ik kan jullie helpen"

09-10-2017 20:37
49

Vlak voor het duel met Wit-Rusland bood hij zijn hulp al aan, een dag voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden doet hij dat opnieuw. John Troost denkt dat Oranje met zijn hulp alsnog de play-offs van het Nederlands elftal kan halen. 7-0 winnen van Zweden is volgens de positiviteitsgoeroe niet onmogelijk, mits hij de ruimte krijgt om Oranje te helpen.

"Ik heb niet het gevoel dat het zaterdag al over is. Sterker nog: ik denk dat Nederland zaterdag qua doelsaldo twee doelpunten inloopt op Zweden", zei Troost afgelopen weekend tegen VoetbalPrimeurDat liep net even anders, want Zweden won met 8-0 van Luxemburg en Oranje slechts met 1-3 van Wit-Rusland. Toch is plaatsing voor het WK nog altijd niet onmogelijk, zegt Troost.

"Ondanks dat niemand erin gelooft, is er altijd een kans. Je moet wel weten waarom", zegt Troost tegen Pownews. "Heb je de afgelopen tien wedstrijden van Oranje veel energie gezien bij de spelers? Heb je gezien dat de spelers blij waren om op het veld te staan? Heb je vrienden gezien die samen iets moois neer gingen zetten? Dát moet je trainen. Ik kan dat. Met mij gaat dat lukken, als ik de groep anderhalf uur mag trainen. Ik zou een doorslaggevende rol kunnen spelen."

Tot slot richt Troost zich tot bondscoach Dick Advocaat en aanvoerder Arjen Robben. "Dick, Arjen, ik kan jullie helpen. Kom op. Het is mogelijk. Honderd procent." Nederland-Zweden wordt dinsdagavond gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer: 'Als ik Janssen even kan spreken, maakt hij er drie. Alles vliegt erin, echt waar'