Tapia vol in spotlights door Falcao: In de slotfase werden we opeens benaderd

Tapia vol in spotlights door Falcao: "In de slotfase werden we opeens benaderd"

11-10-2017 20:48
11

Renato Tapia staat woensdag in het middelpunt van de belangstelling. In de slotfase van Peru - Colombia (1-1) werd de Feyenoorder aangesproken door Radamel Falcao, die het op een akkoordje wilde gooien.

Peru en Colombia hadden dinsdagnacht allebei genoeg aan een punt door de uitslag bij Brazilië - Chili (3-0). "We hadden geen idee wat er aan de hand was, want we focusten ons gewoon op de wedstrijd. In de laatste vijf minuten werden we opeens benaderd door de Colombianen", onthult Tapia in gesprek met El Comercio. "Zij waren op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden."

Falcao wees de Peruaanse verdedigers, waaronder Tapia, erop dat ze geen aanstalten meer moesten maken voor een goal. In ruil daarvoor hield ook Colombia zich koest. Tapia: "Ik sprak met Falcao en hij vertelde dat we allebei binnen waren. We hebben de situatie vervolgens opgelost zoals de situatie opgelost moest worden." Peru eindigde op de vijfde en Colombia op de vierde plaats in de kwalificatiegroep, waardoor beide landen naar het WK gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s