Conte roept Belg op het matje: ''Dat heb ik hem duidelijk gemaakt''

Conte roept Belg op het matje: ''Dat heb ik hem duidelijk gemaakt''

13-10-2017 16:42
6

Chelsea-manager Antonio Conte heeft jongeling Charly Musonda Junior op de vingers getikt. De Belg liet zich door middel van een Instagram-post opvallend kritisch uit over een gebrek aan kansen bij het eerste elftal. 

Musonda komt nauwelijks aan spelen toe bij de Londenaren en dinsdag gooide hij alle frustaties eruit. 'Je offert veel op, je werkt hard, je geeft meer dan verwacht en meer dan je kan. Allemaal omdat je houdt van wat je doet, soms zelfs te veel. En wat krijg je terug? Letterlijk niets!', klonk het op Instagram

Conte was niet te spreken over het bericht. 'Ik heb met Charly gesproken. Ik denk dat hij zijn fout heeft ingezien. Hij moet blijven werken zoals hij bezig is. Aan fysieke, maar ook tactische aspecten. Hij is goed bezig. Ook op training'', zegt de Italiaan op een persconferentie. 

''Wat belangrijk is: hij moet zich focussen op zijn voetbal, niet op de sociale media. Dat heb ik hem duidelijk gemaakt. Jonge gasten moet je tonen wat het juiste pad is, zodat ze niet meer dezelfde fout maken. Ik denk dat hij het begrepen heeft. Het is geen groot probleem. Maar hij moet inzien dat sociale media niet het belangrijkste zijn voor zijn carrière'', aldus Conte.