Update: Oranje regelt laatste oefenwedstrijd van dit jaar: niet in eigen land

Update: Oranje regelt laatste oefenwedstrijd van dit jaar: niet in eigen land

18-10-2017 14:06
25

Het Nederlands elftal wil de laatste wedstrijd van het jaar spelen in en tegen Roemenië. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandagmiddag.

Halverwege de maand november staat de laatste interlandperiode van 2017 gepland. Het Nederlands elftal speelt op 9 november een oefenduel op bezoek bij Schotland, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK 2018. Een aantal dagen later wil de KNVB het opnemen tegen Roemenië. Ook dit betreft een uitwedstrijd, zo weet het AD te melden. 

De laatste interlandperiode van het huidige kalenderjaar is ingeruimd voor de play-offs om een ticket voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018 dat plaatsvindt in Rusland. Ondanks een 2-0 overwinning op Zweden weet Oranje sinds een week dat het geen plek heeft weten te bemachtigen in de play-offs. Roemenië eindigde onder Polen, Denemarken en Montenegro in de WK-kwalificatiepoule en kan plaatsing voor het WK dus ook vergeten. 

Naar alle waarschijnlijkheid is het oefenduel met de Roemenen de laatste wedstrijd van Dick Advocaat als bondscoach. Het contract van de oefenemeester loopt op 1 december af. 

Update 18/10 14.06: De KNVB heeft bevestigd dat het Nederlands elftal in november een oefenwedstrijd speelt tegen Roemenië. Op 14 november gaat Oranje op bezoek bij de Roemenen. Vijf dagen daarvoor gaat de equipe van Dick Advocaat naar Schotland voor een oefenduel.