Juridische stappen tegen Drenthe onderzocht: 'Moet worden opgevat als mediastunt'

Juridische stappen tegen Drenthe onderzocht: 'Moet worden opgevat als mediastunt'

19-10-2017 12:39
14

Sigi Lens en Albert van Werkhoven beraden zich op het nemen van juridische stappen tegen Royston Drenthe. Dit naar aanleiding van zijn uitspraken in Quote.

In een interview stelde Drenthe dat hij voor 3,5 miljoen euro bestolen zou zijn door zijn voormalig zaakwaarnemer Lens. Ook Van Werkhoven wordt in het artikel genoemd. In een verklaring van hun advocaten laten Lens en Van Werkhoven weten 'zich totaal niet te herkennen in hetgeen uit de mond van Royston Drenthe is opgetekend'.

'Langs deze weg worden alle aantijgingen betwist', valt in de verklaring te lezen. 'Er is overigens geen enkel bewijs aangedragen; het betreft alleen losse beschuldigingen.' In het artikel in Quote wordt ook een reactie van Lens aangehaald, maar er is volgens het kamp van de zaakwaarnemer nooit contact geweest met de journalisten.

'De samenwerking tussen betrokkenen is al in 2012 beëindigd', staat verder in het statement te lezen. 'Het is dan ook nogal vreemd dat indien de heer Drenthe jarenlang zou zijn bestolen hij daar niet eerder werk van maakt en ook nu nog aangeeft dat niet te zullen doen omdat dat 'zoveel geld kost'.'

Lens en Van Werkhoven vinden het wel heel toevallig dat de uitspraken van Drenthe samenvallen met de introductie van een nieuw boek over hem. De twee 'kunnen zich niet aan de indruk onttrekken dat het offensief moet worden opgevat als een mediastunt ter promotie van dat boek'.