Feyenoord-talenten maken indruk: 'Je ziet wel wie het kunnen gaan halen'

Feyenoord-talenten maken indruk: 'Je ziet wel wie het kunnen gaan halen'

19-10-2017 14:03
5

Feyenoord O19 maakte dinsdag met een 4-0 zege op Shakhtar Donetsk indruk in de Youth League. Arnold Scholten, assistent-trainer van de Rotterdamse talenten, is benieuwd wie er gaat doorbreken in de hoofdmacht.

"Het is heel moeilijk", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Hoe verder je terug gaat qua leeftijd, hoe lastiger dat wordt. Maar in dit O19-team zie je wel al bepaalde dingen. Welke spelers het kunnen gaan halen. Hoe dichterbij je komt, hoe makkelijker het wordt."

"Als er zeven of acht jongens het lijken te gaan halen, maar het zijn er maar één of twee, die uiteindelijk wel héél erg goed zijn. Daar gaat het denk ik meer om. Lichtingen zegt mij niet zo veel. Er zijn altijd maar een paar spelers die het gaan halen."

Scholten weet niet wie de nieuwe Jordy Clasie, Stefan de Vrij of Sven van Beek gaat worden. "Daar zijn genoeg voorbeelden van," zegt hij. "Spelers die doorbreken omdat ze altijd maar blijven doorgaan en doorgaan. Nooit opgeven, dat is een bepaalde mentaliteit die je moet hebben om het te halen."