'Weet niet of ik al één van de beste Eredivisie-spelers ben, het is mijn doel'

'Weet niet of ik al één van de beste Eredivisie-spelers ben, het is mijn doel'

22-10-2017 09:55
11

Steven Berghuis werd afgelopen zomer voor 6,5 miljoen euro definitief vastgelegd door Feyenoord. Dat blijkt een sterke zet. Na een mislukt avontuur bij Watford, zit de carrière van de 25-jarige aanvaller weer in de lift.

"Toen ik vorig jaar bij Feyenoord kwam, had ik het echt lastig", zegt Berghuis tegen de NOS. "Ik wist dat ik tijd nodig had, ook om mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Dat werd in de tweede seizoenshelft gelukkig weer beter." Hij heeft zich inmiddels ontpopt tot een dragende kracht bij de Rotterdammers. "Ik weet niet of ik al één van de beste spelers van de Eredivisie ben, maar het is wel een doelstelling van me om dat te worden."

Wedden

Meer odds

"En daar past toch wel een doelpuntentotaal van minimaal vijftien doelpunten bij', vervolgt Berghuis, die met zes goals momenteel gedeeld topscorer is. "Een buitenspeler van Feyenoord moet dat aantal toch makkelijk kunnen halen. Het schiet al aardig op moet ik zeggen..." Hij heeft meer ambities. "Eén van de doelen is om ook een belangrijke speler in Oranje te worden. Ik denk wel dat ik dat in me heb."

Daaraast wil de rechtsbuiten nog altijd slagen in het buitenland. "Op termijn hoop ik dat ik de dingen die ik hier nu laat zien, ook in een buitenlandse competitie kan tonen. Dat is nu totaal nog niet aan de orde. Ik ben hier helemaal op mijn plek. Maar ik heb de leeftijd om nog veel ambities te hebben en ik doe er alles voor om die waar te maken."