PSV kan lekker achterover leunen bij Klassieker na zakelijke zege op Heracles

22-10-2017 14:20
37

Met drie punten op zak en een voorsprong van liefst acht punten op zowel Feyenoord als Ajax kan PSV naar de Klassieker gaan kijken. De lijstaanvoerder van de Eredivisie deed zondagmiddag wat het moest doen door in Eindhoven met 3-0 van Heracles Almelo te winnen. Hirving Lozano en Marco van Ginkel (tweemaal) scoorden.

PSV begon goed tegen Heracles. Al na drie minuten had Gastón Pereiro de mogelijkheid om de openingstreffer binnen te schieten. De Uruguayaan miste echter. Na achttien minuten was het wél raak. Jorrit Hendrix stoomde op, kreeg te veel ruimte en verstuurde een fijne pass op Lozano. Oog in oog met keeper Bram Castro schoot de Mexicaan zijn zevende doelpunt van het seizoen binnen.

In de tweede helft kelderde het niveau van de wedstrijd. PSV speelde ongeïnspireerd en de ploeg van John Stegeman kreeg zelfs een paar goede kansen op de gelijkmaker. Jaroslav Navrátil miste echter en ook Brandley Kuwas liet een prima mogelijkheid liggen.

In de 78e minuut werd de wedstrijd beslist door Van Ginkel. Van dichtbij rondde de captain af, op aangeven van Mauro Junior. In de slotfase ging de bal op de stip na een overtreding van Robin Pröpper op invaller Albert Gudmundsson. Pröpper kreeg rood, Van Ginkel schoot raak.

PSV heeft nu 24 punten uit negen duels. Dat zijn er zoals gezegd acht meer dan titelconcurrenten Feyenoord en Ajax. Die twee ploegen trappen om 14.30 uur af in De Kuip.