Lof voor Vitesse-parel: 'Misschien wel een van de grootste talenten van Nederland'

Lof voor Vitesse-parel: 'Misschien wel een van de grootste talenten van Nederland'

08-11-2017 08:56
10

Milot Rashica voelt geen extra druk nu clubs als Napoli, Udinese, SS Lazio en AC Milan hem op de radar zouden hebben. Zaakwaarnemer Altin Lala heeft hoge verwachtingen van de Vitesse-aanvaller.

"Ik speel altijd mijn eigen wedstrijd. Ik ga niet anders spelen omdat er misschien meer mensen naar mij kijken", zegt Rashica tegen Voetbal International. "Natuurlijk lig ik in Europa onder een vergrootglas, maar ik ken geen stress. Ik ben nog steeds dezelfde Milot die hier een paar jaar geleden kwam binnenwandelen."

Lala erkent dat er afgelopen zomer al volop belangstelling was voor de Kosovaar, maar Vitesse wilde hem nog niet laten gaan. Een winters vertrek geniet niet de voorkeur van Rashica. "Hij heeft het goed naar zijn zin en speelt nu ook Europees voetbal. Hij is nu al erg goed, misschien is hij wel een van de grootste talenten van Nederland. Maar er zit nog meer in. Ik denk dat hij pas op tachtig procent zit."

In de zomer lijkt een vervolgstap reëel, maar een binnenlandse transfer lijkt inmiddels uitgesloten. "Dat denk ik wel", aldus Lala. "Hij kan met zijn kwaliteiten in z'n eentje een wedstrijd beslissen. Hij heeft al Europese ervaring opgedaan bij zijn land en in de Europa League. De volgende stap is de Bundesliga, Serie A of de Premier League. Op een hoger niveau zal hij nog meer moeten geven én dus nog beter worden. Al hoort hij een-op-een nu al bij de beste spelers van Europa."